Egeli üreticiden 4 Mevsim'e ödül

Bu makalede ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Egeli üreticiden 4 Mevsim'e ödül

24 Haziran 2013

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Köşe Yazısı

Güncelleme: Haz 24, 2013

DÜNYA Gazetesi’nin yayınladığı ve Yayın Yönetmenliği’ni Ali Ekber Yıldırım’ın yaptığı 4 Mevsim Dergisi, birinci yılında Egeli üreticiden başarı ödülü aldı.Ege Bölgesi’nin en önemli tarımsal üretim kooperatiflerinden biri olan Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 19. Tarım Başarı Ödülleri kapsamında Basında Başarı Ödülü’nü 4 Mevsim Dergisi’ne verdi.
4 Mevsim Yayın Yönetmeni Ali Ekber Yıldırım, Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, ödülü Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurucularından İbrahim Hayta’nın elinden aldı.
19. Tarım Başarı Ödülleri kapsamında; Bilim Araştırma Geliştirme Dalı’nda Öztüre Holding’ten Ziraat Mühendisi Alı Karlı, Kooperatif Dalı’nda Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Tarıma Dayalı Sanayi Dalı’nda Ansan Irgat Makine Sanayi ödül alırken, Juri Özel Ödülü ise Kristal Yağları’ndan Christofer Dologh ve Balsarı Zeytinyağları’ndan Ali Balsarı’ya verildi.
İzmir’in Seferihisar İlçesi’ne Bağlı Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, zeytin üreticilerinin bilinç düzeyini yükselterek, kaliteli üretimi teşvik etmek, yöresel lezzetlerin yurt içi ve dışında daha tanınır hale gelmesi amacıyla ’Yarımada’nın En Güzel Zeytinyağı Yarışması’nı da düzenliyor. Bu yıl da Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi ile birlikte düzenlenen yarışmada dereceye giren üreticiler Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde törende ödüllerini aldı.
Yarışmada, Menderes’te üreticilik yapan Ahmet Ağaçkıran isimli çiftçinin ürettiği zeytinyağı birincilik ödülünü alırken, Yolburnu Tarım İşletmeleri’nin ürünü ikinci ve Hedef Ziraat A.Ş.’nin ürünü üçüncülük ödülü aldı. Seferihisar’ın Gölcük Köyü’nden Emel Özden’in ürününe ise özel mansiyon ödülü verildi.
Ödül töreninde konuşan Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çağatay Özcan Kokulu, tarihi 3 bin öncesine dayanan Gödence Köyü’nün meydanında düzenlemeye başladıkları Ulusal Tarım Başarı Ödülleri etkinliğini, Konak Belediyesi’nin de katkılarıyla 4 yıldır Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlendiğini belirterek, “ 7 yıldır da İzmir Yarımadası’nın en güzel zeytinyağlarını seçiyoruz. Avrupa standartlarında düzenlenen bu yarışmayı 4 yıldır Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Mustafa Tan yönetiyor” dedi.
UZZK Başkanı Mustafa Tan da, Bademli’den sonra Gödence’de de üreticinin bir araya gelerek, üretim ve ihracat anlamında neler yapılabileceğini kanıtladıklarını belirterek, “ Yarımada’da zeytinyağı üretiminde şimdiye kadar kaliteli üretim için şartlar yerine getirilemediği için bölgenin ürünü yeterince değerlendirilemiyordu. Özcan Kokulu, Gödence’de kurduğu modern tesisle şartları sağlayarak kaliteli zeytinyağı üretimine olanak sağladı ve bu yıl yarışmada 50 üreticinin getirdiği zeytinyağını değerlendirmeye aldık. Bu yağlar arasında son derece aromatik, istenen yakarlıkta ve meyvemsiliği çok iyi olan seviyeler tespit ettik” diye konuştu.
Tan, zeytinyağı sektörünün kronik hastalığı olarak dökme ihracatını azaltıp, markalı ihracata geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu makale ile ilgili yapılan yorumlar

Tarım,Yazıların Yankıları: İlişkili Diğer Makaleler

En Son Yayınlanan Makaleler