Süte 95 kuruş fiyat,zeytine 70 kuruş prim

Bu makalede ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Süte 95 kuruş fiyat,zeytine 70 kuruş prim

14 Haziran 2013

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Köşe Yazısı

Güncelleme: Şub 22, 2024

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çiğ süt fiyatını 95 kuruş olarak açıkladı.Eker,daha önce 60 kuruş olarak ilan edilen zeytinyağı primini ise 70 kuruşa çıkardıklarını söyledi.
İzmir’de katıldığı Gıda ve Tarım Zirvesi’nde önemli açıklamalar yapan Eker bu ay sonunda üreticiye 2 milyar lira prim ödemesi yapacaklarını anlattı.
Bakan Eker’in açıklamalarının ayrıntıları şöyle:
Nisan ayından bu yana açıklanamayan ve maliyeti 1 lira 30 kuruş olarak belirlenen çiğ sütün fiyatı 2.5 ay sonra açıklanabildi. Yılbaşından 1 Nisan 2013’e kadar 90 kuruş olan çiğ sütün litre fiyatı 95 kuruş olarak açıklandı. Bakan Eker, 9 kuruşluk primle çiğ süt fiyatının 104 kuruş olduğunu ifade etti.
Eker, zeytinyağı primi ise geçen yıl 50 kuruş olarak uygulanırken bu yıl 60 kuruş olarak açıklandı. Bakan Eker, zeytinyağı priminin 70 kuruşa çıkardıklarını ve Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu Kararı’nın imzada olduğunu ifade etti.
2 milyar lira prim ödenecek
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker bu ay sonunda 28 Haziran’da üreticiye 2 milyar lişra destekleme primi ödeyeceklerini de açıkladı. Eker yılbaşından bu yana 4.5 milyar lira destek ödediklerini bu ödeme ile 6.5 milyar liralık desteğin ödenmiş olacağını sözlerine ekledi..

Bu makale ile ilgili yapılan yorumlar

En Son Yayınlanan Makaleler