"Gıda mühendisleri" yazısına gelen yorumlar

Bu makalede ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

"Gıda mühendisleri" yazısına gelen yorumlar

07 Ocak 2013

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Köşe Yazısı

Güncelleme: Oca 7, 2013

“Gıda Mühendisleri” başlıklı yazı ile ilgili gelen yorumların bir bölümünü aşağıda okuyabilirsiniz.

Yorumlar
TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

2 Ocak (5 gün önce)

Sayın Ali Ekber YILDIRIM,
02.01.2013 tarihinde Dünya Gazetesi’nde yayınlanan “Gıda Mühendisleri” başlıklı yazınızda, ülkemizin içinde bulunduğu gıda üretimi ve denetimi ile ilgili sorunlara değinmeniz ve halkın gerçek gündeminde yer alan konular yerine çoğunlukla popüler ve suni gündem konularını tercih eden medyada sizin gibi yazarların olduğunu görmek bizi mutlu etmiş, güç katmıştır. Gıda Mühendislerini bu sorunun çözümünde esas unsur olarak gördüğünüz ve Gıda Mühendislerinin istihdam sorununu dile getirdiğiniz için size meslektaşlarımız adına teşekkür ederiz. Gelecekte de bu konuda sizinle her türlü bilgi paylaşımına hazır olduğumuzu belirtir, başarılarınızın devamını dileriz.
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası
9. Dönem Yönetim Kurulu a.
Petek ATAMAN
Başkan
TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASIMeşrutiyet Cad. No:22/13 Kızılay- ANKARATel: (312) 418 2826 – 418 2846 – 418 2847Faks: (312) 418 2843

Prof. Dr. M. Hikmet Boyacıoğlu

2 Ocak (5 gün önce)
Sn. Yıldırım, Gıda Mühendisleri konusunda bu kadar güzel bir yazı Gıda Mühendisliği mesleğinin ülkemizdeki doğum yeri olan İzmir’e yakışırdı, teşekkürler. Vesile ile Yeni Yılınızı en iyi temennilerimle kutluyor, iyi çalışmalar diliyorum. Saygı ve sevgilerimle. Hikmet

Prof. Dr. M. Hikmet Boyacıoğlu

Grup Ar-Ge Koordinatörü/ Hububat ve Ürünleri Enstitüsü Direktörü
Group R & D Coordinator / Cereal Foods Institute Director

nuran emdirme

2 Ocak (5 gün önce)

Ali Bey;
Gıda Mühendisleri… isimli yazınızdan dolayı öncelikle çok teşekkür etmek istiyorum.Gıda mühendislerinin haklı davasına verdiğiniz bu destek ile daha da önemlisi güvenilir gıdaya ve halk sağlığı konusundaki hassasiyetinizi gösterdiniz.Gıda alanındaki istihdamın, gerek özel ve gerekse kamuda, ancak 2-4 kredilik hijyen eğitimi almış meslekler tarafından ikame edilmesi, ülkemizde tamamen gıda alanında eğitim almış gıda mühendisleri olan işin uzmanlarının değerlendirilmemesi şu an ve ileride bir çok sorunlarla yüzleşmemize sebebiyet vereceği aşikardır.Biz Gıda Mühendisleri olarak kendi yediğimiz gıdalara dikkat ettiğimiz halde bile güvenilir gıdaya ulaşımın iyice zorlaştığından dolayı kendimiz de dahil halkımızın risk altında olduğumuzu biliyoruz. Zararın neresinden dönülürse kardır diyerek sizlerin de yardımıyla bu durumun düzelmesini temenni ediyorum.

Sinan YÜKSEL

2 Ocak (5 gün önce)

Ali Bey Merhaba,
Gıda ve Gıda Mühendisleri sorunlarına köşenizde yer veridiğiniz için teşekkürler, sağ olun.
Ali Bey birde öz eleştiri yapmak lazım gıda mühendislerinin istihdamı hakkında. Şu anki sorun malumunuz işsiz gıda mühendislerinin sorunudur. Peki sorulması gereken soruları kendimize ne kadar soruyoruz.
Her yıl açılan gıda işletmesi ne kadar ?
Açılan bu işletmelerdeki pozisyonları Gıda Mühendisleri ne kadar değerlendiriyor ?
Üniversitede 4-5 senelik eğitim dönemi olan Gıda Mühendisleri mezun olduğunda yabancı dil eğitimi gelişimini sağlıyorlar mı ? Kaçı en azından İngilizce biliyor ?
Mesleki eğitime önem veriyormuyuz eğitimimiz sırasında ?
Vel hasıl demem o ki Gıda Mühendislerinin işi hak etmesi gerekiyor, özel sektörde nitelikli eleman açığı çok fazla. Taktir edersiniz ki işletmeler işine yarayacak eleman almak ister, sadece Gıda Mühendisi diplomanız size kapılar açmaz.
Kapılar açılmayıncada bizler devleti suçlamayı, kendimizi suçlamaya tercih ederiz.
Saygılarımla,
Sinan Yüksel
Gıda Mühendisi

gürkan ÇALIK

3 Ocak (4 gün önce)

Merhabalar Ali bey
öncelikle bir gıda mühendisi olarak size çok teşekkür etmek istiyorum gıda mühendisleri ile ilgili yazınızdan dolayı. Gerçekten bizi anlatan bir yazı olmuş.
malum sizin de bahsettiğiniz TAR-GEL projesi sonuçları açıklandı ve gıda mühendisi kadrolarının çoğu doğuda olmasına rağmen Şırnak-Silopi 89,5 ile kapattı. merkezi yerler ise zaten 95 söylemeye bile gerek yok. Bununla ilgili bir link de atıyorum size rakamlar gerçektir, oynama vs. kesinlikle yoktur.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200236631736767&set=a.4699837732200.2191801.1181864974&type=1&theater
Tabiki sizin de dediğiniz gibi TARGEL projesinde bizim olmamız çok normal değil biz ona karşı değiliz zaten. 100 tane denetçi alıyor onun bile sadece 25i gıda mühendisi bizim zorumuza giden bu.
Bize geleceğin mesleği dediler. Biz bu bölüme girerken makine mühendisi, elektrik-elektonik vs. hepsini oluyorduk ama TR şartlarında çok iyi olacak meslek olarak görülüyordu fakat Mehdi EKER faktörünü herkes gözden kaçırmıştı. Bakanlığın adından GIDA kelimesinin çıkarılması gerekiyor direk veteriner olmalı zira 10000 targel personeli oldu 6-7 bin civarı veteriner oldu. Ki yarın bu proje olmadı denecek iptal denecek ve tüm veterinerler denetçi olacak buna adımız gibi eminiz !!! 61’le atanamamalı kimse sadece bu ülkede değil hiç bir yerde.
Bunları neden size yazdığımı bilmiyorum. Okuduysanız ve buraya kadar geldiyseniz çok teşekkür ederim. Hakkımızı savunan ender insanlardansınız zira ODA mızdan bile hiçbir destek görmüyoruz.
Özele gitsek 1000 lira veriyorlar, inanın ben 1000 lira ile çalıştım daha sonra veteriner yasası ! yüzünden o işten de çıkmak zorunda kaldım. Ne yapayım şimdi ben ?
Tekrardan çok teşekkür ederim kendim ve meslektaşlarım adına.

Murat Yesiltas

4 Ocak (3 gün önce)

Sayın Ali Ekber Yıldırım,
Gıda Mühendisleriyle ilgili yazınızdan sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda mağdur durumda olan Su Ürünleri Mühendisleriyle ilgili de size yazma gereği duydum. Köşenizde daha önce de yer verdiğiniz gibi Su Ürünleri Mühendisleri’nin mesleki hak ve yetkilerinin olmamasından kaynaklı istihdam ettirilememesi konusunu gündeminize taşımanızı rica ederim. Saygılarımla.
Üç tarafı denizlerle çevrili ve tarım alanları kadar su ürünleri istihsal alanı olan ülkemizde sayıları yaklaşık 15.000’i bulan Su Ürünleri Fakültesi mezunları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında yeterli sayıda istihdam ettirilmemektedir. Yaklaşık 2 yıl önce yeniden yapılanmaya başlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde kurulan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü diğer bütün kurumlarının personel alımına çıkmasına rağmen Su Ürünleri Mühendisi alımına çıkmamıştır. Oysa ki denize kıyısı bulunan illerimizde AB’ye uyum sürecinde temelleri atılan ve aktif hale getirilen 43 adet Balıkçılık İdari Binasında konuyla direkt bağlantılı meslek grubu olan Su Ürünleri Mühendisleri istihdamı yapılmamaktadır.
Su Ürünleri Mühendislerinin mesleki hak, yetki ve istihdamlarıyla ilgili Samsun Milletvekili Sayın Prof. Dr. Haluk Koç’un hazırlamış olduğu 169125 evrak numaralı soru önergesi 03.01.2012 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi Eker tarafından cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığına verilmiştir. Soru önergesi aşağıdaki gibidir.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
ANKARA

Aşağıdaki sorularımın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi EKER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.
Prof. Dr. Haluk KOÇ
Samsun Milletvekili

Dünya Gıda ve Tarım Örgütü Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Departmanı 2012 yılı raporuna göre su ürünlerinin kültür ve avlanması dünyanın beslenmesi açısından çok önemli katkılar sağlamaktadır. Geçtiğimiz 50 yılda global nüfus sürekli artış göstermiş ve hayvansal besin kaynağı haline gelmiştir. Balıkçılık ürünleri gıda endüstrisi içinde 2011 yılında ticari hacim ve değer ile en çok ticareti yapılan ürünler arasından yer almıştır. Su ürünleri avcılığı bu dönem içerisinde stabil iken yetiştiricilik sürekli olarak artış göstermiş ve talebi karşılamaya çalışmıştır. Buna göre;
1- Bakanlığınıza bağlı Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğü’nde görev yapan Su Ürünleri Mühendisi sayısı ne kadardır? Genel Müdürlükte görev yapan diğer meslek grupları ve sayıları nedir? Bakanlıkta istihdam ettirilen meslek gruplarının dağılımı nedir?
2- Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü ile yardımcısı hangi meslek grubundandır? Balıkçılık ve Su Ürünleri uzmanı değil ise gerekçesi nedir? Sizce Balıkçılık ve Su Ürünleri uzmanlık istemez mi?
3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ulusal su ürünleri politikasıyla ilgili proje var mıdır? Varsa nedir? Bu proje kapsamında istihdam ettirilen/ ettirilecek Su Ürünleri Mühendisi sayısı kaçtır?
4- Tarımsal Yayımı Geliştirme projesi kapsamında 2007 yılından itibaren 10 bin kişilik personel alımı gerçekleştirilmiştir. Üç tarafı denizlerle çevrili ve tarım alanları kadar su ürünleri istihsal alanı olan ülkemizde Su Ürünleri Mühendisi istihdamı 10 bin kişide yaklaşık 150 kişidir. Bu oranın düşüklüğüne baktığınız da bakanlığınızın Su Ürünleri Mühendisine mi ihtiyacı yoktur yoksa su ürünlerine gereken önemi vermek istememektedir?
5- Su ürünleri mühendislerinin bakanlığınızdaki istihdam oranını artırmayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız hangi projelerde kaç mühendisi görevlendirmeyi düşünüyorsunuz?
6- Su Ürünleri Mühendisi bakanlığınız da dahi çok az oranda istihdam edilirken sizce 20 Su Ürünleri Fakültesine ihtiyaç var mı? Yoksa bu fakültelerin azaltılması için YÖK’e başvurmayı düşünüyor musunuz?
7- Su Ürünleri Fakültesinden mezun olan 15 bin işsiz Su Ürünleri Mühendisine tavsiyeniz olacak mı?

ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
HÜSEYİN GÜLOĞLU
06 Ocak 2013 Pazar 14:24
SAYIN ALİ BEY; BEN BİR GENÇ, DİNAMİK, MESLEĞİNE YÖNELİK VERİLECEK GÖREVİ İLE YERİNE GETİRECEK BİR GIDA MÜHENDİSİ BABASI OLARAK YAZINIZI İLGİYLE OKUDUM. YORUMLARINIZ GERÇEKTEN ÇOK DEĞERLİ.İNŞALLAH ÜMİT EDİYORUM Kİ BU DUYARLILIĞI İLGİLİ BAKAN BEY VE İLGİLİ BÜROKRATLARI DA GÖSTERİRDE BU GENÇLERE VE GENÇ BEYİNLERE YAZIK OLMAZ İNSANLARIMIZA YAZIK OLMAZ SAYGILAR EFENDİM

Teşekkürler
neslihan semiz
06 Ocak 2013 Pazar 13:23
bu durumun farkında olduğunuz ve bizi desteklediğiniz için teşekkürler, umarım sizin gibi niceleri bu durumu savunup daha geniş kitlelere sesimizi duyurur teşekkürler…

özayşe
05 Ocak 2013 Cumartesi 22:39
sesimizi duyan birilerinin olması ne güzel teşekkürler..

Sonsuz teşekkürler…
Volkan Sabah
05 Ocak 2013 Cumartesi 18:22
Bu önemli soruna değinerek bizlere destek olduğunuz için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Umarım yazınız gerektiği yerlere ulaşır, ülkemiz ve siyasilerimiz Gıda Güvenliği konusunun öneminin farkına varırlar. Saygılar..
Volkan SABAH
Gıda Mühendisi
Teşekkürler…
Ziver ÇÜMEN
03 Ocak 2013 Perşembe 14:18
İnşallah bu durumu düzeltmesi gereken merciler sizden feyz alır.

Teşekkürler
salih şen
03 Ocak 2013 Perşembe 10:57
Ali bey bu yanlışlığa sizin kadar bakan beyde duyarlı olsaydı şimdiye kadar çok yol katedilmiş olacaktı. sorunlarımıza değindiğiniz için teşekkür ederim

baytarlar ve gıda denetimi???
Mgida
03 Ocak 2013 Perşembe 10:22
bu bakan gitmedikçe gıda mühendislerinin hali bu olacak . adam bizi sevmiyor ve bizim önümüze sürekli engeller koyuyor kendisi baytar ve durmadan baytar alıyor insan gıda denetimini hayvan doktoru yapıyor bakanlığı hayvan doktoruyla doldurdu.

TEŞEKKÜRLER…
GIDA MÜH. Süleyman YILMAZ
03 Ocak 2013 Perşembe 10:00
Ne yazıkk ki ülkemizde hayvanlara daha çok değer veriliyor. Hayvana bakan insana bakıyor ama insana bakan hayvana bakamıyor. Tama hayvana veteriner baksında bırakında insanada gıda mühendisi baksın. Bu yazım ilgili yere gitmez ama siz bu yazıyı paylaşırsanız gitmeyeceği yerede gider saygılarımla yazınız için teşekkürler ederim.

Doğru tespit
E.Şale
03 Ocak 2013 Perşembe 08:42
Yazınız için teşekkürler.Umarım dediğiniz gibi Gıda Mühendisleri hak ettikleri yerlerde olurlar ve ülkemizde önemi artar.Böylece bilinçli,sağlıklı nesiller yetiştirilmesine destek olunacaktır.

TESEKKURLER!!
seda can
02 Ocak 2013 Çarşamba 21:40
Gida muhendizlerinin sesi oldugunuz icin hepimiz adina tesekkurler. Umarim Sayin Bakanimizda hakli cigligimiza karsilik verir…

İşte Budur
Gıda Müh.
02 Ocak 2013 Çarşamba 21:29
Yorumunuzdan dolayı teşekkür ediyoruz.
Gıda Mühendislerine yapılacak yatırım arttıkça Ülkenin Sağlık harcamaları aynı oranda azalacaktır.

Teşekkürler
Deniz
02 Ocak 2013 Çarşamba 21:00
sizin sayenizde belki birileri sesimizi, çığlığımızı duyarr…

Teşekkür
Nisan
02 Ocak 2013 Çarşamba 20:41
umarım sevgili Bakanımız artık bu sese kulak verir.

BektaşTaylan
02 Ocak 2013 Çarşamba 20:27
Bu ülkenin insanının yediği gıdaya YEM muamelesi yapıyorlar. İnsan gıdalarını veterinerlere denetletiyorlar, artık memleketin insanlarını ne yerine koyuyorlar siz düşünün. kedi köpek maması denetletseler tamam veteriner ilgili olabilğr ama insan gıdasına YUH diyorum.

Asıl Problem
Can Arda
02 Ocak 2013 Çarşamba 19:41

Gıda mühendislerinin sesi olduğunuz için teşekkür ederim. Bence gıda mühendislerinin atanamamasındaki asıl problem bakanlık değil, problemin kaynağı GIDA MÜHENDSİLERİ ODASIDIR. Diğer odalar o kadar etkin ve verimli çalışıyorlarki hiç atama yapılmaz denecek bölümlerde bile atama yapılabilmektedir. Ama bizim çok değerli kıymetli odamız Siyasetle uğraşmaktan bizlerin hakkını savunmaya fırsat bulamıyor. Bir odanın görevi insanların dinleriyle ırklarıyla yada başörtüleriyle uğraşmak değildir. Odanın

Herkes kendi işini yapsa…
Recep
02 Ocak 2013 Çarşamba 19:30
Kaleminize yüreğinize sağlık. Halk yazarlığı budur. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz. Veteriner Hekimi veya Ziraat Mühendislerine tabiki olmasın denmiyor, sadece herkes erbabı olduğu işini yapsa bu memlekette çok şey dah güzel yürür.

Teşekkür ederiz.
food eng
02 Ocak 2013 Çarşamba 19:17
Öncelikle yazınız için teşekkür ederim, gördüğüm kadarıyla gıda kontrol şubelerinde personel geneliikle ziraat mühendisi ve veterinerden oluşmakta, bu eskiden gelen bir alışkanlıktır, bakanlık bu konuda neden yapılanmadığını anlamak mümkün değil, tamam gıdanın hammaddesi tarım ve hayvan olabilir fakat işlenmiş gıda maddesi güvenliği yada işlem görmüş bir hammadde bilgisi nekadardır ziraat mühendisinin, umarım bu konu görsel ve yazılı basında gerektiği gibi yer bulabilir…

Şenay
02 Ocak 2013 Çarşamba 18:31
Gıda mühendislerinin sesi olduğunuz için teşekkür ederiz

ArdaArda
02 Ocak 2013 Çarşamba 18:22
Gıda denetimine EVET ama Gıda Mühendisi HAYIR, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğüne EVET ama Su Ürünleri Teknik Elemanlarına HAYIR! Bu haksızlık düzeltilmeli, hem ülkemiz menfaatleri için hemde yıllarca emek veren cefa çeken meslektaşlarımız için. Bu iki meslek dalının hakklarını teslim etme zamanı geldi de geçiyor. Deniz, göl, akarsular kirlilikten yok olmadan balık ve diğer sucul canlıların nesli tükenmeden, genetiği bozumuş/değiştirilmiş sağlıksız gıdalarla nesliimizi yok etmeden, kıs

Sabrımız tükendi
REFİYE ENGİN
02 Ocak 2013 Çarşamba 18:14
Bizlerin düşüncelerini yansıttığınız için size teşekkürü bir borç bilirim.Yaklaşık 10 yıldır mühendislik yapıyorum,sürekli sabr edelim herşey düzelecek diyorum,fakat sürekli kötüye gittiğini görüyorum.Bu konuda eğitim almış insanlar olarak ümidimiizi kaybetmemiz gerektiğini de biliyorum.Ama herzaman kendi kendime soruyorum.Bu kadar çalışmanın bu kadar emeğin ,bu mesleği yapmanın karşılığı bu mu olmalı diyorum.Evet Bakanlıktaki mühendis alımları zaten belli,fakat özel sektör de artık gün geçtikçe

Teşekkür ederiz bu soruna değindiğiniz için
Gıda Mühendisi
02 Ocak 2013 Çarşamba 18:13
Bu konuda Gıda Bakanlığı’nın siyaseti ve bazı meslekleri ayırmayı bırakıp, görevini yerine getirmesi için gıda mühendislerinin baskısı yetmemektedir.Bunun için medya bu konuyu sürekli gündeme getirir ve tartışırsa halkında tepkisini alan Gıda Bakanlığı bu konuda kendine çeki düzen vererek, görev ve sorumluluklarını yerine getirmek zorunda kalacak ve gıda mühendisi istihdam edecektir.Bilinçli bir bakan ve bilinçli bir bakanlık istiyoruz sadece.

Yorum başlığı
Adınız soyadız
02 Ocak 2013 Çarşamba 18:04

kaleminize sağlık.artık sesimiz dıuyulsun nolur…….

Gıda Denetimi Gıda Mühendislerinin İşidir
Berna
02 Ocak 2013 Çarşamba 17:50
Biz gıda mühendisleri gıda güvenliği gibi önemli bir konuda medyanın duyarsızlığına üzülmekteyiz, size yazınız için teşekkür ederiz. Öyle ki Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Alo 174 hattını kurarak; gıdalarda taklit, tağşiş ve hilelerin ifşasını gerçekleştirerek önemli adımlar atmıştır ama yetmemektedir. Denetimlerin diğer meslek gruplarınca kısa süreli eğitimler karşılığı bu işte uzmanlaşmış, eğitimini almış gıda mühendisleri yerine yapılmasına ise anlam verememekteyiz.

Teşekkürler…
Adnan ÇALIŞKAN
02 Ocak 2013 Çarşamba 17:06
Medyada acı çığlığımızı duyan tek yazar olduğunuz için size teşekkürü bir borç bilirim.
Her geçen gün büyüyen bu tehlikenin farkına varıp sesimizi duyarmaya aracı olduğunuz için size minnettarız. Diğer yazarların da aynı hassasiyeti göstermesi dileğiyle…

Gida muhendisleriyle Gida denetimi
elifcan okcuoglu
02 Ocak 2013 Çarşamba 16:56
Meslegimize yapilan haksizligin son bulmasi,yanlis yapilanmadan donulmesi icin Gida muhendisleri 2013 te hakkettigini almali…

Yorum başlığı
Adınız soyadız
02 Ocak 2013 Çarşamba 16:54
Teşekkürler,kaleminize sağlık.Mesleki sıkıntımız olan bu sorunu yazılı basında daha çok dile getirmeliyiz.

Denetim Karmasikligi Onlenebilir.
Mahmut Demiryol
02 Ocak 2013 Çarşamba 16:26
Bakanlik istihdamda farkliliga gidebilir. Tabiki ziraat muhendislerine ve veterinerlerede ihtiyac var ama karmasikligi onlemek icin ayrimi iyi yapmak gerekiyor. Ornegin tarimsal ve hayvansal urunerin isletmeye girene kadar gecen surecin denetimi ziraat muhendislerine ve veterinerlere verilebilir, bu surecten sonraki gidalarin islenmesi ve tuketiciye ulasana kadarki denetimi gida muhendislerine verilmelidir.

icim yaniyor!
Mustafa
02 Ocak 2013 Çarşamba 16:15

15000 Su urunleri ve Balikcilik Teknolojisi Muhendisleride ayni vahimliliktedir. Bizlerde perisaniz. Denetime muhtar cikar, 15000 su urunleri elemani atama beklerse bu iste buyuk bir hata vardir. Bu mesleklere cok ihtiyac varken neden bakanlik hala diretmeye devam ediyor?

Devletin istihdam politikalırının sonu
Gıda Mühendisi Polis Memuru
02 Ocak 2013 Çarşamba 15:42
Öncelikle Gıda Mühendisli olarak meslek arkadaşlarımın sesini bir nebze duyurduğunuz için teşekkür ederim. Yazınızın sayesinde Sayın Bakanıma soruyorum Veterinerlik fakültesi mezunu olmasından mı Biz Gıda Mühendislerinin çalışma alanlarını Veterinerler ve Ziraat Mühendisleri işgali altında ?

Teşekkür Ederiz
Zeynep
02 Ocak 2013 Çarşamba 15:32
Gıda terörü bu kadar yaygınken bu işi engelleyebilecek olan Gıda Mühendislerine niye değer verilmez?Bakanlıkta yeteri kadar sayımız olmadığı için haklarımız bilerek görmezden mi geliniyr?Bu kadar insan birkaç kişinin zihniyetine göre yaşamlarını istedikleri gibi sürdürememekteler.Bu kadr kişinin haklarnı nasıl ödüyecekler?Bilerek gıda denetiminde yetkin olmayan meslek gruplarına kıyak geçilmekte.Dilerim yakın bir zamanda hak yerini bulur.Yazınızla Gıda Müh.lerinin sesi olduğunuz için teşekkürler

Tebrikler
Gıdacı
02 Ocak 2013 Çarşamba 15:16
Yazı için gerçekten teşekkürler. Gıda mühendislerinin yok sayıldığı bir ülkede gıda terörü diye haberlere çıkan olayların artması gayet doğal. Biz gıda mühendislerinin bu ülkede yapacak çok işi var. Umarım bir gün değerimizi anlarlar.

içinde adalet olan ve bu kadar adaletsiz davranan bakanım oku bu yazıyı
gıda mühendisi
02 Ocak 2013 Çarşamba 15:07
sayın ali ekber bey yüreğinize emeğinize sağlık herşeyi o kadar güzel anlatmışsınız ki ayrıca yorumlardan bir arkadaşımızın annesinin yorumu da eminim tüm annelerimizin gönlünden geçeni anlatıyor rabbim bu adaletsizliği sonlandırır inşallah…

Bu da bir başlangıçtır
Mustafa Balta
02 Ocak 2013 Çarşamba 15:00
Ne yazıkki bizim meslek sayıca diğer mesleklerden hep geri kalmıştır. bu yüzden devlette hep ziraat müh leri ve veterinerler var. bu bakımdan lobileri fazla oluyor diye düşünüyorum. Fakat sorarlar adama hedefin bu ama bunu kimlerle yapacaksın diye. sen okyanusu geçeceksin koca gemiyi miçoya verir misin? çoğu özel sektörde çalışan arkadaşlarımız maalesef kalite kriterlerini yerine getirmelerine mani olunurken bu sorun nasıl çözülecek… zorunlu personelin maaşını devlet versin bakın orası nasıl d

yazııık çok yazık…
mühendisin annesi
02 Ocak 2013 Çarşamba 14:35
gözünüzün önünde evladınızın günbegün üzüntüden kahrolduğunu görüyosunuz.o kadar yıl gurbette zefillikle okuduğunamı yanarsınız,yoksa okul biteli 4 üncü seneye girmiş hala işe girememiş onamı yanarsınız,yoksa eve gelip 50 53 puanla işe giren veteriner yada ziraatçı dan bahsederken üzüntüden sesinin titrediğinemi yanarsınız..yazık bu çocuklara…! yazık bu insanlara.

blueBLUE
02 Ocak 2013 Çarşamba 14:35
şimdilerde mesleğim dışında bir sektörde çalışıyorum ve mezun olduğum bölümü söyleyemiyorum bile…halen gıda mühendisi ne iş yapar nerede olmalıdır ben neden inşaat alanında çalışıyorum sorularının cevabı yok…bu devletin istihdam politikalının sonunda oratya çıkan mobbingdir.Tarım bakanı artık bizimlede ilgilenmelidir. Sosyal adalet devreye alınmalıdır.Hakettiğimiz şartlarda hakettiğimiz şekilde ve mesleğimizle çalışmak istiyoruz.

ANLAŞILMAZ İSTİHDAM DURUMU
GIDA MÜHENDİSİ
02 Ocak 2013 Çarşamba 14:26
SESİMİZİ DUYDUĞUNUZ VE DUYURMAYA ÇALIŞTIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.BU KADAR SAHTE GIDALARIN ÜRETİLDİĞİ BİR ÜLKEDE YARIM SAATLİK EĞİTİMLE BAŞKA MESLEKLERE GIDA MÜHENDİSİNİN İŞİNİ YAPTIRMAYA NASIL ÇALIŞIYORLAR ANLAMIYORUZ

Teşekkürler
Volkan Yılmaz
02 Ocak 2013 Çarşamba 14:18
Gıda Mühendisleri olarak sesimizi ve haklı isyanımızı duyurmaya çalıştığımız bu dönemde durumu genel özetleyen bu yazınız için size çok teşekkür ediyorum..

ne yediğimiz belli değil
halktan
02 Ocak 2013 Çarşamba 13:25
zamanında işletmelerde at eti eşşek eti bile çıkmıştı…sahte tağşişli peynırler sutler ballar zeytinyağları ve nicesi… ülkemizde gıda tetörü pik yapmış vaziyette…trend olmuş, hile tağşiş yapmayan işletmeci belki enayi konumunda olduğunu bile düşünüyordur. gümrükten donen sebzelerin meyvelerin ülkemizde insanımıza pazarlarda sunuldugu yedirildiği bile söyleniyor. bunun gdo su, hormonlusu, ilaç kalıntılı olanıda illaki vardır…yeter artık halk olarak saglıgımızla oynanmasın, herkes kendı işi

gida Muhendisleri cercevesinden
Ayfer Bag
02 Ocak 2013 Çarşamba 13:15
Sayin Ali Ekber’e cok tesekkur ediyorum… Saglik bakanligi da bir arastirma yapsin Gida Muhendislerinin psikolojilerei hakkinda. Acaba kac kisi depresyon nedeniyle hastanelere basvurmus!

Gida Muhendislerinin psikolojik durumu
Ayfer Bag
02 Ocak 2013 Çarşamba 13:14
Olaya bir de is bulamayan Gida muhendisleri tarafindan bakilsin… Acaba Saglik Bakanligi yilda kac gida muhendisinin depresyon nedeniyle hastanelere basvurdugunu arastiriyor mu? Soyutlanmis, bu ulkede yerim yokmus gibi hissediyorum, universite bitirip para kazanamayan bir bireyin sosyal cevresi tarafindan dislanmasi… Gecen sene doktorum intihar etmeyim diye soz verdirmisti…

Teşekkürler
Ermelzo
02 Ocak 2013 Çarşamba 13:06
Sayın Ali Ekber Yıldırım,
Bakanlıktan önce bizim sesimize kulak verdiğiniz için canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım mesleğimizin kıymetini anlayıp gerekli pozisyonlarda bize de yer verirler..
Saygılarımla

Tebrik ediyorum
Merve AYDIN
02 Ocak 2013 Çarşamba 12:54
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Kesinlikle katılıyorum. Gıda mühendisleri denetimlerde daha fazla yer almalı. Ne yediğimizi gerçekten merak ediyoruz.

Tşk,
Fatih Keskin
02 Ocak 2013 Çarşamba 12:52
Gerçekleri gün gibi açık bir şekilde ortaya koyduğunuz için tşk ederiim. Desteğinizin fikirlerinizin ve katkılarınızın devamı diliyorum. Gıda Mühendisi Fatih Keskin.

denetimsiz gıda
Erdal mühendis
02 Ocak 2013 Çarşamba 12:41
Çok güzel bir yazı olmus bileğinize sağlık.. Ne yediğimizi gerçekten bilemez hale geldik.. yapılan yasa değişiklikleri, özel sektördeki gıda mühendislerini de görevini yapamaz hale getirmistir.. Zannımca GMO nun siyasi tutumunun cezasını tüm gıda mühendisleri ödemektedir.. Bu üvey evlat gibi görülme durumumuzun başka bir açıklaması olmasa gerek.. Oda yetkilileri bu yanlışa ne zaman son verecek ve ne zaman işletme sahibi gibi davranmayı kesecek merakla bekliyoruz..

Gıda müh.
Süleyman Tok
02 Ocak 2013 Çarşamba 12:21
Türkiye’deki gıda politikasının yanlışlarını dile getirdiğiniz ve gıda mühendislerinin seslerini duyduğunuz için çok teşekkür ederim

Bu makale ile ilgili yapılan yorumlar

Gıda: İlişkili Diğer Makaleler

En Son Yayınlanan Makaleler