Fiskobirlik’e destekte Milli Emlak devrede

·

14 Ağustos 2010

·

Bu haberde ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Fiskobirlik’e destekte Milli Emlak devrede

14 Ağustos 2010

·

Ali Ekber Yıldırım

·

Haber

Güncelleme: Şub 20, 2024

İlk kez DÜNYA’nın gündeme getirdiği Fiskobirlik’i kurtarma operasyonunun ayrıntıları netleşiyor. Fiskobirlik, üniversite kurmak amacıyla Trabzon’daki 36 bin metrekare alan üzerindeki 44 milyon lira değerindeki binası karşılığında TMO’ya olan borcunu ödeyecek kalan 17 milyon lira karşılığında TMO’dan fındık alacak.
Milli Emlak devrede
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin gayrimenkul alıp değerlendirme yetkisi olmadığı için Milli Emlak da devreye girecek. Fiskobirlik’in takasta kullanacağı Trabzon’daki gayrimenkul Milli Emlak’ a devredilecek.

Ali Ekber Yıldırım
İZMİR- Fiskobirlik, Toprak Mahsulleri Ofisi ile takas anlaşması için çalışmaya başladı. İlk kez DÜNYA’nın gündeme getirdiği Fiskobirlik’i kurtarma operasyonunda Milli Emlak Ofisi’de devreye giriyor.
Yapılacak takas anlaşmasına göre, Fiskobirlik, üniversite kurmak amacıyla Trabzon’daki 36 bin metrekare alan üzerindeki 44 milyon lira değerindeki binasını Milli Emlak’a devredecek. Bunun karşılığında TMO’ya olan 27 milyon liralık borcunu ödeyecek, kalan 17 milyon lira karşılığında ise TMO’dan 20-21 bin ton kabuklu fındık alacak.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlayan bu süreç, teknik çalışmaların yapılması ve bir hafta 10 günde anlaşmanın imzalanması bekleniyor.
Fiskobirlik yöneticileri, TMO ile teknik düzeyde çalışmaları sürdürdüklerini yapılacak takas işleminden fındık üreticisinin ve ülkenin karlı çıkacağını ifade ediyor.
Fiskobirlik yöneticileri, Toprak Mahsulleri Ofisi’nden piyasayı olumsuz etkilememek için 20-21 bin tonluk kabuklu fındığı 2’şer bin tonluk partiler halinde almayı teklif ettiği öğrenildi. Fiskobirlik alacağı fındığı kendi entegre tesislerinde işleyerek ezme veya çikolata olarak piyasaya sunacak. Bu konuda denetimi de TMO yapacak.
İhracatçılar karşı çıkıyor
Fındık ihracatçıları ise Fiskobirlik ile Toprak Mahsulleri Ofisi arasındaki bu yakınlaşmayı endişe ile izliyor. Fiskobirlik’in borçlarından kurtularak yeniden ayağa kalkmasını ve piyasada güçlü olarak yer almasını istemeyen ihracatçılar bu anlaşmanın piyasayı bozacağını ileri sürüyor.
Fiskobirlik yöneticileri bugün Sakarya’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek gelişmeler hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

Bu haber ile ilgili yapılan yorumlar

Güncel: İlişkili Diğer Haberler

En Son Yayınlanan Makaleler