Eker sorulardan korktu!

Bu makalede ele alınan konular hakkında hızlı bir genel bakış.

Eker sorulardan korktu!

07 Nisan 2010

·

Tarım Dünyası

·

Köşe Yazısı

Güncelleme: Nis 7, 2010

Cumhuriyet Gazetesi’nde 7 Nisan 2010’da yayınlanan haber

İZMİR (Cumhuriyet Ege Bürosu)- Tarım Bakanı Mehdi Eker’in, NTV’deki “Gündemdekiler” programına, Tarım Yazarı, Gazeteci Ali Ekber Yıldırım’ın soru sormasının önüne geçmek amacıyla katılmaması, basın meslek örgütlerinin tepkisini çekti.
Murat Birsel’in sunduğu ve pazar günü yayınlanan programa, Yıldırım, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Vahap Munyar’la birlikte katıldı. Birsel, Bakan Eker’in, Yıldırım’ın da konuk olması nedeniyle programa katılmaktan son anda vazgeçtiğini, “Programa katılacak gazetecileri seçme hakkımız yok mu?” dediğini de bildirdi.
Yıldırım olaya yönelik tepkisine ve bakana soramadığı sorulara, Dünya gazetesindeki köşesinde ve internet sitesinde dün yer verirken, yaşananların AKP’nin “tek tip medya” anlayışını açıkça ortaya koyduğunu vurguladı.

TGF ve EMD’den tepki

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, olayın “vahim” olduğunu vurgulayarak, “Eğer gazeteciye göre program yapılacaksa, o programların inandırıcılığı olmaz. Bakan soruları yanıtlamayacaksa da o bakanlıkta büyük sıkıntılar yaşanıyor demektir. Sayın Eker programa çıkıp soruları yanıtlamalıydı. Kişiye göre soru, yanıt olmaz. Burada Birsel’in tavrını da ayrıca kutlamak gerekiyor” dedi.
Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada da, “Türkiye’de tarım haberlerine daha fazla yoğunlaşmaya çalışan bir bölgenin ekonomi muhabirleri olarak tarımın en üst düzey icra ve temsil noktasında yer alan Sayın Bakan Eker’in ‘istemediği soruları duymak istememe’ gibi bir yaklaşım içinde olduğuna inanmak istemiyoruz. Eğer varsa, böyle bir tavrın ne Türk tarımına, ne Sayın Bakan Eker’e, ne de biz gazetecilere yararı olmayacaktır. Bu konuda doyurucu bir açıklamanın Eker tarafından yapılacağına inanıyoruz” denildi.

Bu makale ile ilgili yapılan yorumlar

Yazıların Yankıları: İlişkili Diğer Makaleler

En Son Yayınlanan Makaleler